Núria Martin Fandos
Núria Martin Fandos

sobre

Photo by Julia Discenza

Photo by Julia Discenza

Na Núria és una ballarina professional, coreògrafa i professora de dansa nascuda a Barcelona, Espanya. Als 4 anys va començar la seva educació en diferents disciplines de dansa i des d'aleshores ha estat a sobre dels escenaris. Als 17 anys va ser acceptada al prestigiós Conservatori Professional de Dansa de Barcelona (Institut del Teatre) d'on es va graduar amb la carrera en Dansa Contemporània. Al 2013 va rebre una beca completa ($21.760) per el Certificate Program a Peridance Capezio Center (New York) on va obtenir un Certificat en Dansa Contemporania amb Matrícula d'Honor. Durant la seva educació ha actuat en peces de Stijn CellisRobert Battle i Lali Ayguadé entre d'altres. La Núria va aprofundir en el seu entrenament asistint a multiples worshops amb Mathilde Von Meerendonk (repertori d'Ohad Naharin ), Igal Perry i Eva López Crevillén (repertori de Nacho Duato ). Amb nomès 14 anys va ser acceptada a La Companyia de Ballet Clàssic de Catalunya, on es va formar i actuar els grans ballets (La Bella Dorment i Coppelia) coreografiats per Rodolfo Castellanos (ballarí principal al Ballet Nacional de Cuba) i dirigida per Elise Lummis. 

La Núria ha tingut el privilegi de treballar als escenaris, televisió i anuncis comercials. Va ser una ballarina destacada per la Gala Benèfica de Toys "R" Us 2016 on va actuar amb el guanyador del premi Emmy Martin Short (SNL, How I met your mother i The Three Amigos). Ha actuat Emocions en Moviment dirigida per el guanyador de multiples premis Toni Mira (Premi Nacional de Dansa 2006, Premi de la Ciutat de Barcelona 2009 i Premi Nacional de Catalunya 2010) al famós monument de La Pedrera (Antoni Gaudí) - Bé Cultural del Patrimoni Mundial de la UNESCO per la Celebració dels 100 anys. Martín ha estat una ballarina destacada a diverses campanyes de marketing com #TheEducationofMe by the world renowned CNN, The Huffington Post and The Washington Post appearance Kevin Powell (The Education of Kevin Powell) i la 2011 Bugaboo Donkey Street Marketing Campaign de Bugaboo International b.v. coreografiada pel respectat Oscar Reyes (Fame the musical, Rent the musical i Cia. Metros/Ramon Oller) i actuada a Bilbao. Televisió de Catalunya va escollir a la Núria per l'anunci d'estiu Aquest Estiu M'agrades Molt amb el grup musical guanyador dels premis Enderrock Els Catarres. El mundialment reconegut cantant Xilè Nano Stern (New York Times “The appearance of Mr. Stern lent the concert its only moment of genuine excitement”) va destacar Núria Martin en el seu vídeo musical Chant for Peace. Na Núria és una membre de De Funes Dance (Battery Dance Festival, Dumbo Dance Festival and Dixon Place), BalaSole Dance Company (Ailey Citigroup Theater), Michiyaya Dance (Brooklyn Museum’s Target First Saturdays, Reverb Dance Festival and Center for Performance Research) entre d'altres.

Al 2013 la Núria va guanyar el primer premi de la III Edició del Certamen Internacional de la Ciutat de Barcelona. Aquest premi la va honorar amb una beca completa ($21.760) per la mundialment reconeguda escola de dansa Peridance Capezio Center a New York. Des del 2000, la Núria ha rebut numerosos premis i honors de la Royal Academy of Dance com el Advanced Major. Amb MICHIYAYA Dance, ha rebut el Primer Premi ($1200) del 2016 Reverb Dance Festival i el Premi dels Directors al Winter Follies Festival 2016. 

Na Núria també exerceix com a coreògrafa i professora. La Núria ha estat seleccionada per presentar To Approach a la primera edició del respectat festival de Dansa Contemporania de Figueres AgitartEl Cant dels Oells al conegut teatre d' Ailey Citigoup Theater amb la companyia de dansa BalaSole en la temporada d'estiu 2016 Mixtus i al selectiu Student Showcase al Salvatore Capezio Theater. Ella també ha presentat Day, night and everything amb la col·laboració de la coreògrafa Elisabeth Motley premiada amb el Hector Zaraspe Premi de Coreografia al festival ShowDown (Gibney Dance). Martin ha ensenyat dansa contemporania a la coneguda escola de dansa Peridance Capezio Center (New York), i ballet, dansa creativa i contemporani a AccenTennis (Federació Catalana d'Esports) sota la direcció d'Ignasi Ferrer i Condomines. Na Martin també és un membre de l'APdC (Associació de Professionals de la dansa de Catalunya) i Danza.es

Na Núria està més que emocionada de poder continuar creixent i polint el seu art com una ballarina artista a New York City.